29/12-21: Endnu et år er på vej til at gå på hæld, ebbe ud, slutte, skifte til et nyt år.
2022 er på vej.
17 opgaver.  Det var hvad 2021 kunne byde på, modsat tidlige hvor jeg har lavet 40-60 shoot.
2021 har sq været et underligt år, fyldt med begrænsninger - Frihedsberøvelse, er jeg tæt på at ville kalde det.
Begrænsninger i bølge 1. Igen i bølge 2 og nu er vi i bølge 3, med nye gentagne begrænsninger. Hvad har det hele, egentligt hjulpet?
Er
vi ikke bare, slået tilbage til 0?
Sidst på året her, har budt mig et par rigtig gode shoots. Mødt nye modeller, med basis for mere, så lad os nu tro på det bedste og håbe at vi i 2022 kan få lov til mere end blot at overleve.

Selv håber jeg på at få lært Kolding bedre at kende. Finde rundt i dens smukke natur og nedre, som ydre by, generelt
.

 

18/12-21: I dag, har jeg fået et ærgerligt afbud, men modellen er blevet syg og har været tæt på en positiv person. Normalt en god ting, at være positiv, men nu for 3. gang, bare noget lort!
Aldrig
noget dårligt dog, uden noget godt. Jeg har brugt noget tid på, at kigge bagud.

"Det skal man ikke, altid kun se fremad."

Nej, ikke altid, for vi må ikke glemme vores minder. I en svær tid, kan gode minder, have stor værdi.

Jeg startede med at fotografere, i 2006. Så de flotte billeder, i blade og magasiner, af super flotte piger og modeller, og tænkte at "Det der kan jeg da osse lave," så jeg fik købt et kamera, noget lys (fast + Flash)
Fandt
et lokale til studie og så... fandt jeg ud af at flotte modelbilleder, ikke laver sig selv og ej heller findes i kameraet. Jeg stod nu med den første udfordring; At arbejde med mennesker. Skabe en kemi, en god stemning, og at skulle guide en model/pige til gode skud.. Svært, men god læring.

I de år, der nu er gået, har jeg lært og ikke mindst oplevet meget. Meget, som i, godt og i dårligt. Hold op hvor er jeg blevet skuffet mange gange på brudte løfter og aftaler, men hold op hvor er jeg også blevet glad, over en masse gode oplevelser, i fbm. shoots.
Jeg har mødt rigtigt mange, forskellige og fantastiske mennesker. Jeg er blevet givet, den mulighed, at forevige, en masse smukke mennesker. Smukke på hver sin egen måde. Den åbenlyse ud af til som af udseende, men også langt dybere end det.

Et tilbageblik i de billeder jeg har lavet, er der mange jeg tænker "Dem gad jeg godt lave igen"

Tak, til alle som jeg, på godt og ondt, har arbejdet med.

Jeg har nydt at kunne se tilbage.

 

14/12-21: 10 dage tilbage, til "Den Store Bage dy......", eehh, nej, "Den Store Gave Fest".
10 dage til jul... Jeg er ikke klar, er du?

Jeg har netop overstået redigeringen, af weekendens shoot og fået dem lagt online.
Igen en fornøjelse at have Emiliana foran kameraet.
Året ud, er booket, med shoots og jul, men jeg glæder mig over at der allerede er lagt aftale i 2022 kalenderen og flere er på vej..
Pandemien skal bare fise hen hvor hverken peber eller andet gror - Jeg gider ikke mere, mundbind og begrænsninger.
Må vi ikke nok, komme tilbage, til et samfund, hvor vi tager hensyn til hinanden, men også et samfund hvor der er plads til en håndtryk, en kram, en highfive. Et samfund med plads til at leve.

Kig de nye billeder på hhv. forside og 18+

 

01/12-21:  Så blev det, December, igen.
For 2 år siden, mødte jeg, på Strøget i Vejle, en ung pige med et helt fantastisk hår. Jeg tog kontakt, og forklarede at jeg som fotograf, gerne ville lave en serie billeder med hende (og håret)
Vi
mødtes til et shoot. Far var med for Diana var og er, endnu ikke fyldt 18 år.
Det store hår var på dagen, erstattet af en masse flotte fletninger.
Forleden fik jeg endeligt det smukke store hår i studiet. Dianas første gang i studie.
Resten af året, er der ikke plads til flere aftaler. Der er, heldigvis, kommet godt gang i at lave shoots igen.
1. dag i måneden, er lig med et nyt "Månedens Foto"

22/11-21:  Lidt sent og lidt rå, men her en video fra Vejles Halloween optog 2021

20/11-21:  2021....
Jeg har lyst til at skrive FUCK DIG, men...
En pandemi, har været og er, desværre igen på vej, over os.
Sjældent har jag lavet så få shoots, men tak, til Jer der har stillet op, brugt håndsprit og undgået kram.
2021 har været.... skidt, men nu er jeg PÅ! Igen.

 

01/11-21:  Da jeg for en måneds tid siden, traf beslutningen om at lægge al foto på hylden, var det som følge af at jeg for længe ikke havde lyttet til min krop. Alt for mange ting fik lov at sejle, primært i mit privatliv. Det betød bl.a. at jeg aldrig fik færdiggjort min flytning og dermed fik skabt det hjem, som jeg ønskede og havde planlagt. Covid-19 gjorde sit til at der var nogle afgørende ting som ikke lykkedes.
Det både stressede mig og gjorde mig ked af det, for nu var det pludseligt "bare det samme som før", med rod, uorden og ufærdige projekter. Jeg nåede dertil at kroppen/hovedet sagde stop. Jeg så ingen anden udvej, end at sygemelde mig fra mit job på ubestemt tid.
Nu er der gået 4 uger, med at lave en masse ingenting. Det er faktisk gået rigtig godt. Endelig noget jeg er god til. Der er også gået en del tid, med at få ryddet op og gjort rent, at få styr på mit hjem og igen finde hyggen frem og arbejde hen mod de mål jeg satte mig, da jeg flyttede.
Samtidig kom jeg til at savne et sted i Kolding til at gå tur, men nu har jeg fundet en "gå makker" som er super flink til at vise nogle gode steder og ruter, så lige nu er så mange negative ting, vendt til noget positivt - Det føles rart og med hjælp fra psykologen, tror jeg på at det hele bliver godt igen.
Det betyder også at der er begyndende overskud til at genoptage foto, og planen er pt. 2 shoot i november.

 

08/10-21:  For nogle dage siden traf jeg en svær beslutning.
Jeg satte al foto på pause - Surt for jeg har masser af idéer og tanker om shoots jeg gerne vil lave. Jeg har en stor del, piger/modeller jeg gerne vil shoote med, men desværre oplever jeg ofte at der ikke kommer et svar tilbage. Det kan være fordi det ikke modtages, accepteres eller læses. Ofte kan jeg se en besked læses, men ikke besvares. Well, det bør nok give mig et hint, men jeg ar altså fan af at man pænt siger, ja, eller nej. Så ved jeg hvor vi står. Et nej betyder blot, at vi stadig kan være venner. Et ja betyder at vi kan finde en dag til at shoote. Intet svar betyder blot, at jeg ikke længere gider bruge min tid på dig. Du er, på sociale medier, ikke længere en del af mit netværk. Et "Nej tak" er ofte et bedre svar, end ingen svar... Sig din mening #sigdinmening


Pt. er al foto sat på hold (Ingen regler uden undtagelser) Jeg døjer med nogle personlige problemer/eftervirkninger fra Covid-19, psykisk, ikke fysisk.
For dette har jeg søgt hjælp, i mit netværk, men også professionelt.

Jeg er ikke nødvendigvis til "Glansbilleder" men er stor fan af det underlige, virkeligheden, det anderledes.

Jeg skal lige genfinde mig selv, så er jeg på igen.

Tak til JJ for dagens samtale.

 

23/09-21:  Undskyld, først og fremmest, til Jer med hvem jeg har en dialog om et kommende shoot og ikke får sendt svar på beskeder i ordentlig tid. Helt uventet, tog mit job lige al min fokus - Det bliver der arbejdet på at ændre!

Jeg
synes det er på tide, med lidt nyt i "Nyheder" og på et eller andet plan, har jeg måske egentligt ikke lyst, til at komme med nyt - Jo de nye billeder fra studiet, med Lærke, vil jeg glæde mig til at vise frem, men.

Det var fedt, at kunne starte op, efter de restriktioner, der fulgte i kølvandet på udfordringerne ifb. med "Den muterede Influenza", men jeg synes også at jeg kan mærke, at verden, eller måske blot hverdagen, for os alle, har ændret sig. Måske fordi vi har fået nye værdier i livet?

Jeg har, foto mæssigt, samme interesse, mål og lyst som før, men jeg oplever at det er lidt svære at komme i gang igen, få lavet aftaler, der bliver overholdt, og så er der udfordringen omkring begrebet TFP, der jo betyder at der ikke, for nogen, er penge at tjene på at lave billeder.

Flere modeller & fotografer, er begyndt at bruge online medier, som kræver betaling for at få adgang til at se, nok primært, ucensurerede nøgen billeder og jeg kan godt følge dem, på et vist plan. Udgifter til at rejse udenlands til spændende lokationer mv.. Her er det svært at være med, som TFP/hobby fotograf, omend vi reelt kan levere et foto i samme kvalitet.

Jeg synes at jeg i dag, bruger langt mere tid på at få en god aftale i hus, end jeg tidligere har oplevet - Faktisk har jeg droppet mange, både model og mua. Selv folk jeg har tænkt som venner, ganske enkelt fordi jeg ikke længere gider bruge mere tid på at få en aftale om et shoot i hus, ganske enkelt fordi vedkommende måske bruger (dårlige) undskyldninger, for ikke at have lyst. .
Kære
ven, kære model. Har du ikke lyst, så sig pænt "Nej tak" og vi er lige gode venner.

"Jeg skal noget andet - Jeg har en anden aftale - Jeg er blevet kaldt på job - Åh, det har jeg lige glemt" - Det er jo bare hobby, så det betyder vel ikke så meget.... JO, DET GØR DET FAKTISK.
For mange af disse, fra samme person = farvel samarbejde. Det gælder både model og MUA/Stylist.

Mange af de her oplevelser, har fået mig til at tænke over, hvorvidt det hele længere er kompatibelt med min tanke om at være fotograf, med model som 1. prioritet, også skal være sjovt? Jeg giver den pt. ½ år frem.

Jeg har heldigvis, fået kontakt til nye modeller, ny MUA og vi arbejder pt. på at få sat vores første både i vandet. Desværre tager jobbet pt. lidt for meget, af overskuddet til foto.


29/08-21: Den muterede Influenza, har i den grad sat sine begrænsninger, for min hobby. Det har jeg nævnt før, men nu ser det hele lysere ud. Pr. 10/9-21 slettes alle restriktioner.
Medio aug. var det igen muligt at afholde foto MeetUp i og omkring LUMO studiet i Kolding. Forud havde jeg lavet et par aftaler, hvoraf den ene gik i vasken, men jeg fik skudt et improviseret shoot med Annika, og med Nicki i det naturlige lys på dagen.
Cecilie og jeg havde en aftale i går, men det havde hun vist glemt. Well, det er jo også en hel uge siden vi snakkede sidst, da jeg lavede billeder af hendes søsters konfirmation.
September er ved at være lukket, mht. foto.

 

01/08-21: Det er nu den sidste dag i sommerferie, 2021. 3 uger er gået og i morgen er det hverdag igen.
For 3 uger siden, så det ud til at blive en ok foto ferie omend 3 shoots havde klumpet sig lidt sammen, men i alt 6 aftaler denne sommer, foreløbig. Af de 6 er en enkelt blevet gennemført. Resten, 5 stk. blev aflyst, eller udsat, af forskellige årsager. En måtte jeg selv aflyse da jeg vågnede op om morgen og havde det rigtig skidt. Så var der arbejde og så var der Covid-19 mistanke.
I ca. 1 år, har jeg været i kontakt med Mette, men pandemien mv., har gjort det umuligt at mødes for her forleden dag. Mette har en super smidig krop, og netop den var temaet i vores første shoot.
Nu venter MeetUp hos LUMO forude, og så har jeg fået kontakt med et par nye ansigter, hvilket jeg håber ender ud i et par kommende shoots.

 

13/07-21: Det er blevet sommer og ferietid for nogen.
Selv har jeg nu ferie i 3 uger. Dejligt, for vi har haft travlt, og jeg har fået lidt mere ansvar. Det har jeg lige skullet vænne mig til. Det er gået lidt udover det overskud jeg gerne vil og plejer at have, til foto, men nu er der kommet gang i den igen.
Manja skrev for nogle uger siden, at nu var der gået 5 år, siden vi lavede billeder til hendes 40 års fødselsdag og artiklen i Vejle Amts Folkeblad. Nu ville Manja gerne have nye billeder. Med på shootet, var hendes søn og svigerdatter.
Jeg har fået kigget lidt location i Kolding. Har generelt været for dårlig til at komme ud pga. pandemien, men nu har har jeg fået 2 stik med vaccine, så jeg føler mig mere sikker.
Med lidt hjælp, har jeg fundet en lille strand. Den skal prøves af på hvad der bliver et par pressede dage i uge 29 - 3 dage med shoot.

Fritiden har også gjort at jeg har fået skrevet en lille (underlig) novelle som jeg pt. ikke er klar til at offentligt gøre. Måske det kommer, senere. Jeg kan godt lide at skrive, så måske der kommer mere, der kan læses af Jer der ser med.

 

10/06-21: Godt gang i studie, og location shootes.
Juni er lukket for book. Juli er der stadig få åbne pladser.
Skønt med opbakning, fra modeller som gerne vil have sin plads.

Jeg tager de ind jeg føler at have overskud til, i forhold til at jeg er ret presset med arbejdet, som jeg jo lever af..

Ingen er glemt, eller fravalgt.

D.d. har min Facebook side nået 700 likes... Tak.

 

01/06-21: I 2015, mødte jeg, mens jeg boede i Vejle, jævnligt en køn kasseassistent i min lokale NETTO.
Jeg kunne, som fotograf, lide hendes look. Det var lidt specielt, og det specielle/anderledes tiltaler mig.
Jeg er, som person, ret genert anlagt, så der gik noget tid før jeg fik mig taget sammen til at give hende mit visitkort.
"Kontakt mig hvis du er interesseret".
En
dag gjorde jeg det. Hun fik mit kort.
Jeg ventede, og ventede lidt mere.. Den eneste oplysning jeg havde på hende, var hendes navneskilt på blusen, når hun sad der, bag kassen..
Tiden gik og jeg hørte intet...
Der gik mere tid. Stadig intet svar.. Pokkers, men fair hvis hun ikke var interesseret i et shoot.
Så en dag... Jamen der er hun jo... Skrev via Facebook.
Ret hurtigt kom der svar.
"Beklager, jeg ville have ringet, men jeg mistede dit kort". 

D. 1/8-16 lavede vi vores 1. shoot. - Det blev til yderligere 3 shoot.

Nu er jeg bosat i Kolding/Bramdrupdam og handler jævnligt i en lokal REMA 1000 - Igen har et supermarked vist en kasseassistent, som kunne have potentiale som model, så forleden tog jeg kontakt..
Nu afventer jeg spændt..
Kalender pænt fyldt, inkl. tid til mig selv, i juni.
Skønt at være i gang igen.

 

10/05-21: Jeg plejer at bruge hver weekend, næsten, på fotoshoot, men det har jo ikke været muligt, synes jeg.
Siden d. 14/12 har jeg kun lavet eet shoot, og det var ude i det fri.
Derfor var det SÅ lækkert endelig at få en model i studiet i den forgangne weekend og samtidig se en pænt fyldt kalender frem mod juni.
Endeligt kan jeg begynde at indhente noget af det forsømte. Synes bestemt der er udsigt til nogle gode shoots.
Lørdag havde jeg en ny model i studiet og sikken en oplevelse. Dygtig og engageret. Vi har en lækker blandet serie på vej til Jer. Den ligger pt. i "redigerings maskinen".

 

05/05-21: 2020 - Et mærkeligt år... Et ØV år, på flere områder, men også et kreativt år for mange...

Jeg flyttede til Kolding, pga. job og med den mulighed for igen at få fast studie.
Studiet tog lidt tid at indrette, og jeg blev først færdig, netop som DK lukkede ned for 2. gang.

Marts 2020 - Min niece og kæresten, får deres første barn, en skøn lille babyboy.
Jeg ser dem alle 3, alt alt  for lidt, men nyder når det lykkedes. Får masser af Snap´s  så jeg kan følge hans opvækst.

Jobbet i Kolding, tog alt fra mig. Jeg gik ned med flaget, og foto blev bare HELT uoverskueligt. Faktisk blev mit liv, uoverskueligt.
Et falskt firma, en falsk ledelse, men  det opdagede jeg desværre for sent.
Da jeg endeligt gjorde det forbi, var jeg knækket.

I det nye job, kører jeg længere end jeg ønsker, men jeg er glad, hver dag. Har fået mere ro på mig selv, og hverdagen generelt, og er på vej til igen, at finde mig selv og dermed åbne for at dyrke min hobby. Fotoshoots!

Det tager tid, men det lykkedes for mig, en dag!

Har
vi været i kontakt, så er du ikke glemt.

Jeg føler at have forsømt en del aftaler. Jeg vil gerne dem alle, men overskuddet blev væk.
Jeg håber at kunne indfri alle nye - halve - kvarte- og hele aftaler i løbet af året.

 

Jeg åbner i maj for studie shoots, i det omfang jeg har overskud til

01/04-21: Endelig og så alligevel.
Påske. April. Forår.
Jeg har været meget tilbageholdende omkring shoots i 2021. Holder studiet lukket, men nu er der bedring i sigte... Regeringen åbner, her og der.
1/4 havde jeg mit første shoot i år. Endnu et var planlagt, men snevejr udsatte dette.

Jeg kan godt lide det uperfekte og gøre det perfekt.
I aug. 2020 var jeg i tale om et shoot i studiet. Så kom Corona, lockdown, og det blev til ingenting.
Annika lider af
Gastroparese og har været tæt på død, men ønsker stadig at leve og være model.
Hun viser gerne sonden, der gør, at hun trives.25/03-21:  Forandring, kræver handling. Jeg har handlet.
Jeg har sagt, det jeg troede var, drømme jobbet op og er startet i en ny virksomhed. Well, ny og ny er så meget sagt. Jeg er for 4. gang blevet hyret ind i den samme virksomhed. Denne gang i en nystartet fabrik (no.2). Nye omgivelser, en del nye kolleger men også et par kendte og en produktion jeg kender og tidligere har været Teamleder i.
Efter knapt en uge, er skuldrene faldet, humøret steget, lysten til at genfinde, det gode liv jeg havde. Nu tror jeg på det lykkedes.
I og med jeg ikke har lavet et eneste shoot i år, dels pga. Covid 19 og dels pga. ovenstående, så har de seneste mange opslag fra min hånd, på både sociale medier og kritikside, været billeder, som jeg har hentet fra arkivet.
Heldigvis er der blevet taget godt imod de fleste uploads. Tak for det.
www.youpic.com (Link til min profil) lægger jeg af og til billeder op for kritik og det er gået ganske fint.
Top rate er en gul stjerne, hvilket betyder at billedet vises som inspiration for andre brugere af sitet. Jeg har pt. 31 i denne kategori.
No. 1 + no. 3 i denne kategori, er med samme model, fra samme shoot.
Begge billeder med +300 likes.
Satser på år 2021 bliver det år vi når til vores 2.. shoot.

 

16/03-21:  Nu, er der gået ALT for lang tid, siden det hele var sjovt. Well, sådan har jeg det, i forhold til min hobby. Nogle har faret landet tyndt og fået lavet billeder. Fede billeder. Tillykke.
Jeg synes på et punkt det er forkert, men jeg er sq også lidt misundelig, for hvor farlig har denne pandemi været for den almene dansker, vores beskedne hobby på 2-3 mands samvær.
Har ikke kunnet lure den, så jeg har forholdt mig yderst passiv og restriktiv, men der har  også været en alvorlig udfordring, rent jobmæssigt. Jeg flyttede til Kolding for et her job jeg troede på skulle være "det andet" jeg har søgt i flere år.
Det var det, men noget gik galt. Firmaets største kunde, nedskæringer, afskedigelser, lav løn, (Udsætninger af lønregulering)
Ekstremt
  dårligt arbejdsforhold.  Ingen tegn på udvikling, nytænkning, eller løsning!
Hvis
ikke det var chefen selv, var det ikke interessant.
Jeg vil gerne have ro på mit liv og føle mig glad igen.
Det håber jeg starter på mandag med et nyt job og at ro og overskud til foto følge med.
April, giv mig enligst overskud ti l mig, overskud til min hobby.Det håber jeg starter på mandag!

 

26/01-21: Lige før jul, 2020, fik jeg en gave. Den var fra mig, til mig.
Altid dejligt med den slags uventede overraskelser.
Inde i pakken, var der et Canon Powershot G9 X mk. II. Det kan lave fine billeder i RAW og det kan lave fine videooptagelser, altså når brugeren lige lære at menu´er og funktioner at kende. De er ret forskellig fra den daglige 5D mk. IV
So far, er det kun blevet til at shoote lidt rundt om hvor jeg bor, men i weekenden, tog jeg den med på gåtur v. Syvårssøerne.
Nu hvor studiet, endeligt er klar, og der er masser af henvendelser fra modeller der vil shoote har jeg valgt at holde studiet lukket pga. Covid-19. P.t. til medio feb.
Jeg har skudt lidt natur i stedet med det lille nye kamera.

 

08/01-21: Nyt år, nye muligheder. Well, ikke alt nyt er godt nyt.
Jeg flyttede, for et par måneder siden, til Kolding, og fik dermed igen, fast stude. Jeg er primært studie fotograf og er så tilfreds med den/de muligheder for foto.
Så er der jo lige....
Den forbandede pandemi.
Jeg har, siden jeg startede i 2006, ALDRIG aflyst så mange shoots, som i 2020. Jeg prøver at rette ind, ud fra de af regeringen, udpegede regler.
Senest, har jeg læst "Undgå at mødes"
Mega ærgerligt, med nyt studie, der ikke kan bruges, men hey. Det er bare en hobby.
Til alle Jer, der også bare er hobby, model som fotograf. STOP tfp. Drop din hobby, som jeg har droppet min.
#staysafe #detbliverbedreendag
Læs om tidligere år, nederst på siden.