Dec-19: Sommetider kræver en situation, at man ofre sig, tilpasser sig en omstændighed, en fejlslået beslutning.
Jeg har spurgt mig selv, "Hvad er det egentligt du vil". Den sætning har jeg vendt i mit hoved, jeg ved ikke hvor mange gange. Sjovt nok, så ender jeg med det samme svar, uanset hvordan jeg tænker den tanke. Uanset hvilken vinkel jeg vælger..
Jeg har i dag, et job, som betaler mine udgifter, men mit hjerte ligger bag kameraet. Ingen tvivl.. Det gode billede, ønsket om- eller jagten derpå... Mødet, og samarbejdet med andre mennesker på tæt hold, model og evt. stylist..
Det! er den kraft som stadig driver mig.
2019 har ikke givet mig de bedste billeder, men det har givet mig en masse viden. Jeg har indgået en masse kompromiser, ikke alle lige kloge, eller gode, men stadig. Jeg har lært!
2020 ligger lige for og jeg har tænkt mig at bruge min viden fra 2019 til nye shoots.
Jeg vil stadig primært arbejde med tfp, men jeg vil dertil vælge blandt de modeller, jeg kontakter, og ikke mindst de modeller som kontakter MIG for tfp.
Skal vi skyde på tfp basis, så SKAL du, som model, have noget at byde på.. Jeg vil føle mig inspireret af dit look eller dit tidligere arbejde.
Slut med ven/veninde billeder, fordi det kunne være sjovt.
Jeg tager mit arbejde som fotograf, ret seriøst, så jeg forventer det samme fra dig.. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan eller skal, have det sjovt mens vi shooter. Det skal vi...
Jeg
laver gerne en stil a la "Glem glansbilledet"  - "Drop det perfekte".
Jeg søger pt. en (måske 2) model til et sommer shoot, langt væk fra Vejle...
En SUPER fed location, hvis man gider bruge tiden på at nå dertil...


Glædelig Jul og Godt Nytår til alle som ser med, her.

 

Nov-19: I fbm. at jeg ikke længere,  så ofte som før, opdaterer "Nyheder" vil den første nyhed være en ændring af indledningen på hver story. Fremover blot måneden for seneste skriv. Teksten vil også fremstå mindre.
Flytning til ny bolig, har været nævnt her på siden før, og jeg undskylder, men det er bl.a. stadig den der fylder og gør svær at lave, det jeg har lavet så meget af tidligere, og det jeg holder så meget af, at lave... Hertil family troubles! som jeg MÅ forholde mig til, naturligvis.
At skifte fra 3, til 2 værelser i min bolig, det har vist sig at være en fejl. Jeg troede virkelig på, at jeg kunne få det til at fungerer, men... Nej. Jeg HAR, brug for et fast studie, hvis jeg skal kunne lave, det jeg gerne vil. Jeg har set flere godt lokaler, til at lave fotostudie i, men, da jeg jo laver 95% af mit arbejde, som tfp, har jeg ganske enkelt ikke råd til at gå ud og  leje et lokale, ved siden af en øget husleje..
Løsningen har været, en større omrokering af min stue.. Det virker, men..
Jeg har fået en lejlighed på samme størrelse, som den jeg havde før, dog med et rum mindre..
En anden stor forskel har været, at der til den nye bolig, IKKE, som lovet, er tilknyttet en kælderrum...
Jeg har, seriøst smidt SÅ mange ting ud, sendt til genbrug osv., for at finde plads...
Har stadig 6-8 flyttekasser stående... Jeg kan! ikke smide mere ud....
Det ønske om en ny bolig, jeg havde... Orden og styr på.....
Jeg står nu, overfor at vælge i mellem 2 ting...
Bliv boende hvor jeg er, med trafikstøj, men ellers ok omgivelser, af hvad der har vist sig at være, liiiidt mindre begavede.
Et handikapområde.
Jeg BEKLAGER de mange  afbud, udsættelser og sære beskeder....
Jeg vil gerne, men pt. magter jeg så meget som før.!

INGEN, er glemt!

 

19/09-19: Nu er der endelig lidt mere aktivitet, omkring foto hobbyen.
De første par shoots er lavet i lejligheden, et enkelt som studie shoot, med et, ret interimistisk
opstillet "studie" med virkelig ikke ret meget plads. Udfordrende, men sjovt og det fungerede..
Snart gentager jeg det hele, med et shoot i "studiet" og i lejligheden generelt.
Udover dette, så har jeg lavet noget jeg ikke har stor erfaring med, et lille, homeshoot, ved/med Camilla, hvor vi også benyttede det lækre sensommervejr til at shoote ude.
Ude var også Rikke og jeg, på en fantastisk solrig og VARM da, hvor vi drog ud i naturen omkring Vejle og lavede vores første, men bestemt ikke sidste serie sammen.

 

27/08-19: Det er nu en lille måned siden seneste update her, og forklaringen er ret enkel. Der har ikke været det store at berette, men nu er der da endeligt lidt positiv at fortælle.
Jeg har fået job! Slut med at Netflix´e den dag og nat!
Polo´en
og jeg triller nu hver morgen til Kolding hvor jeg nu er endt i el-produktionen. Hvem skulle nu have troet dette.
Noget andet godt er at jeg nu er så langt med at være på plads i den nye lejlighed, at jeg har lavet det første shoot, og at #2 er på vej i den kommende weekend. Pernille blev den første model, i, og omkring lejligheden.. Det har du sikkert allerede set på forsiden, men ærligt... Jeg er glad, igen. Glad for job og glad for at have overskud til foto, med både nye og "gamle" modeller.

Tak for opbakningen i en svær tid, og tak for at tro på mig.

 

29/07-19: Sidst jeg skrev her, da var jeg lige gået på sommerferie og det er jo altid bare fedt at kunne gå på ferie og holde fri. Nyde vejret, rejser, familien eller så meget andet godt.
Min egen indgang til ferien, var i år lidt blandet. Det at kunne holde fri, hver dag, sove længe, nyde det danske sommervejr etc. De ting så jeg frem til. Efter et par måneder med stress omkring det at skulle flytte, trængte jeg til at holde fri, og DET har jeg gjort.
Der var dog, en enkelt ting, der var lidt speciel, og trak i en negativ retning, nemlig det faktum, at når de planlagte 14 dages ferie var slut, så var der desværre ikke noget job at vende tilbage til. Jeg havde dog været til en samtale + der var yderligere 2 tilbud, så... "Det skal nok gå", var min tanke...
Efter
1½ uge, stod det klart at der IKKE var nogen af de 3 jobtilbud, som blev til noget. Det ene sted, vendte end ikke, som aftalt tilbage med besked. Det måtte jeg selv søge oplysninger om.
Flytningen er gået, LANGT fra som tænkt.. Jeg kan ikke helt få plads til mine ting, og har haft svært ved arbejdet med at sortere og kassere.. Det betyder, at mit nye hjem, p.t. stadig er et stort rod uden endelig løsning på hvordan jeg får det nye hjem, jeg havde set frem til, uden rod. Med styr på alle rum. Rent. Ryddeligt. Lækkert lys i loftet etc. Alt sammen mig. Jeg står alene med det meste... Det er sq lidt svært!
Jeg
har sagt nej, til en del foto, for jeg magtede det ikke. Ville gerne, men min krop sagde nej, og den lytter jeg til, men jeg lytter også til, at på et tidspunkt MÅ jeg sætte mig selv og min interesse først, så F*ck stress og rod. Nu vil jeg lave nye billeder. Her kommer jo så det flotte vejr ind som et +.
Gode
muligheder for at shoote ude i det naturlige lys, nu studie p.t. ikke er en mulighed. Det er heller ikke værst, og netop den mulighed har jeg brugt, i kombination med for megen stress omkring flytterod.
"Nu gider jeg ikke tænke mere på rod, jeg vil bruge mit kamera, jeg vil ud og shoote en model!"
I maj, lavede jeg et studie shoot med Josephine som model og med Emma Ditlevsen som stylist.
En dag, som slet ikke gik som planlagt, men en dag som på trods, gav et par gode skud.
Der skulle gå 1 hel måned, før jeg igen fik kameraet i hånden. En ny model.
Siden et par shoots med modeller jeg har arbejdet med før.
En række af "modeller" er indenfor de seneste par måneder, blevet slettet fra mit netværk. Ikke en nem beslutning, men 100% baseret på kommunikation via Messenger. Måske mere rigtigt: Den manglende, kommunikation!
ALLE
jeg skriver med, bliver slettet af mit netværk, hvis:
Vi er i dialog om et shoot, eller anden aftale omkring et fast tidspunkt!
Det har kostet et par gode modeller, nogle gode venner, men bedst af alt, så er 3 af 5 modeller vendt tilbage, har forklaret situationen, og vi har 0-stillet det hele.
De er alle tilbage i netværket. Jeg har lavet shoot med, en af dem...

Kære
modeller/piger som søger bekræftelse ved at være "model"
Et nej, er ikke noget negativt... Fra dig, eller fra mig!
Sig fra, hvis du ikke synes at den stil, en fotograf, tilbyder, er dig.
Sig fra hvis du føler dig usikker på hvad en fotograf vil med dig.. (Tag en ven/kæreste med)
Et
nej, til ovenstående, vil skabe respekt for din passion OG din person
Et ja, giver måske fotografen gode billeder. Et NEJ, giver dig god samvittighed og en bedre forståelse for andre, fotografer, hvad du vil og ikke vil.
Håber vi ses, i naturen, i mit kommende stude, eller bare, derude et sted, i virkeligheden.
Jeg laver de shoots, som taler til min. Shoots med, fra model, et godt oplæg
Jeg laver præcis de shoots, de oplæg, som JEG, finde Interessant. Resten må vente!

 

08/07-19: I ugevis, har jeg savnet at kunne lægge nyt på siden. Desværre har det trukket ud, med at få Bredbånd op at køre i den nye lejlighed, men i dag lykkedes det, via en dygtig teknikker fra EWII. 
3 uger uden Internet.... Svært med alt det som vi i dag skal bruge det til, i. fbm. selvbetjening, både her og der. Jeg har 10 Gb på min telefon. D.d. (8 dage inde i måneden) modtog jeg en sms, at der kun var 2½ Gb tilbage, før hastigheden blev sat ned..
Nå, men nu er der hul igennem, så hul i det!
2 nye serier lagt online. Fra en hyggelig, men også improviseret dag med Josephine og dygtige Emma og ikke mindst fra et spontant shoot på div. locations m. en helt ny og uprøvet model, Victoria.
Min flytning, har trukket væsentligt større veksler på min energi, end ventet.. Jeg har haft det hårdt med at stå næsten helt alene med at få flyttet, OG samtidigt skulle finde et nyt job, da mit vikariat, lidt uventet blev stoppet.
Flere har spurgt på shoot, og jeg har bare ikke haft tid, eller overskud til at lave helt så meget, som jeg plejer, bl.a. fordi jeg ikke længere har fast studie.
Jeg ønsker at opfylde så mange af de ønskede aftaler, som er mig muligt. Jeg gør hvad jeg kan, men forvent endnu en måneds tid, før jeg er helt på sporet, og i mellemtiden laver, hvad jeg føler for.

 

16/05-19: Jeg mister mit fotostudie!
Af
og til, sker det, at ingenting sker, men af og til så sker det at alting sker, og det på samme tid, hvilket bestemt kan være lidt af en udfordring. Sådan her jeg det lige nu.
Jeg har i ca. ½ års tid, ønsket en ny bolig og nu er det lykkedes. Jeg er glad, men også lidt ærgerlig. Mit studie ligger i dag, i min lejlighed, hvor stuen er indraget, permanent.. Her er der lavet, RIGTIGT mange gode billeder. (Et løst tal vil være mellem 75- & 80K billeder) God plads, super lofthøjde. God plads til omklædning og makeup.. På den måde ville jeg gerne blive her, men én ting er at have et godt studie, noget andet er at trives i det private, daglige liv og der er netop her udfordringen er for mig.. Jeg trives ikke længere, da området, og naboerne i afdelingen har ændret sig meget, siden jeg flyttede ind, i -11. Det er så ulempen ved at have de 2 ting kombineret, bolig og studie.. Og nåe ja, så er der jo det med jobbet, der skal betale for huslejen, og det fotostudie jeg har på tfp basis.
Pr. 15/6 får jeg ny adresse, og dermed nye forhold/muligheder for fotostudie.

Jeg har dermed fuld fokus på min flytning, og holder foto i ro, indtil jeg ved hvordan jeg får mig indrettet i det nye sted..
Dvs. at jeg fra d.d. og 1½ måned frem KUN laver den nuværende indgåede- og spontane aftaler, der passer ind i min hverdag.

 

04/05-19: Jeg havde et par ret fantastiske dage i studiet for nyligt. Jeg "kom til" at sige ja til at lave den kreative opgave for 2 frisørelever, hvoraf den første havde et ret omfattende setup med, i form af div. træer, malet i skrappe farver og tilsat glimmer. Hertil naturligvis en top stylet model. Den anden, viste sig at være et dejligt gensyn med en tidligere samarbejdspartner. I begge tilfælde var der tale om en mandlig model, men et feminint look..
Tillykke til begge de dygtige frisører, som hver hentede et 12 tal for deres opgave.

20/04-19: Efter noget negativt, skal der komme noget positivt, så det kommer her.
Efter min pause på +2 måneder, har jeg igen haft kameraet i brug, og fået skudt et par modeller. Anne Nielsen, har jeg ikke arbejdet med før, men hun var frisk til lige at hoppe ind i et, som tidligere beskrevet, uventet hul i kalenderen.
Vi tog den som ren, improvisation og gik rundt i Vejle, på udvalgte locations..
Lidt samme setup på shoot nr. 2, med Jannie Handberg i et super smukt forårs/sommervejr i Horsens, my home town. Disse ligger nu til en let redigering.

 

17/04-19: Ro. Stille.
Hvad er egentlig forskellen?
Jeg
synes den er ret stor.
Ro = overblik.
Stille = forvirring, panik og uvidenhed.

Jeg har taget mig den frihed, for en gangs skyld, at sætte mig selv i fokus.
"Jamen du plejer da at have modellerne i fokus?", er jeg blevet spurgt..
"Jamen du er jo en dygtig fotograf", har jeg fået at vide, oven i købet fra andre gode fotografer, og tak for det.. Jeg er enig og det var skønt, endeligt at føle sig, accepteret.
I september, 2018 havde jeg udsigt til den bedste foto måned, ever! ( I 12 år)
4 weekender med dygtige modeller, og stylister på alle shoots..
Ingen! af de aftalte shoots, blev til noget.. I stedet stod jeg med aflysning på aflysning.
Det var et hårdt slag, kære venner.. Jeg så, den måned, disse shoots, som mit gennembrud til at træde et trin, op som værende, en dygtig, seriøs, og engageret fotograf, med blik for det gode billede.
En fotograf, der også er et menneske, og dermed gerne, samtaler med en, evt. "belastet" model, eller enhver anden i den nære kreds.
En af mine favorit modeller, fik en ret skidt behandling af sit bureau. Hun tabte lysten til at være model, men jeg støttede, hele vejen igennem, fortalte at hun var/er en god model. Nu er jeg slettet fra Instagram, (Jeg har ikke postet meget, grundet min pause)  i en tid hvor hun har samarbejdet med andre og fortalt mig, at hun ikke har tid..
Jeg blev glad, da 2 af de piger jeg, troede jeg havde et godt foto forhold til, sagde ja, til at hjælpe mig i gang igen. For begge modellers vedkommende, var der tale om en opfølgning på deres egne ønsker, bl.a . et home shoot.
9/4 aftales stil. 11/4 kommer afbud. (Det lykkedes ikke, at booke ny model, med så kort varsel)
Nr.
2. Vi aftaler stil, og som bonus tilbyder jeg, at køre til modellens hjemby og shoote der. Får intet svar. Skriver så via SnapChat, som jeg kunne se der var aktivitet på.
"Jeg svaret lige i aften".
Det
er nu, ca. 20 timer siden...
Jeg har fuld respekt, for uforudsete ting. Manglende tid. Minus på lyst, eller overskud, men det, ikke at give mig et svar.. Det forstår jeg ikke, og,  enhver som praktiserer dette, ender på den sorte liste!
Skal jeg virkelig fortsætte som fotograf, og bruge en masse tid, på at selv de, jeg troede var, venner, eller blot en seriøs model, bare "ligger røret på", og ikke svarer.

"Du er ikke alene" - Den bog har jeg lige læst.
Med den i hukommelsen, findes kun, få virkelige, problemer.

2 nye shoots i kalenderen. De bliver afgørende for mit mulige videre virke som jsfoto.

 

01/03-19: 3. måned i 2019 er netop slået i gang, og det betyder jo at "Månedens Foto" er blevet skiftet. Ellers sker der for tiden ikke det helt store i studiet, eller her på siden.

Af personlige årsager, har jeg valgt at holde en pause fra alt fotoarbejde, på ubestemt tid.

Forvent derfor længere svartider på Messenger, og andre elektroniske kommunikations former.

 

01/02-19En ny måned, i et nyt år, er netop slået i gang. Dermed er der et nyt Månedens Foto at finde på siden. Der er også en ny profil på 500px, da jeg, uden varsel eller forklaring, blev banned, på den tidligere.. Flere forsøg på at få en dialog, eller forklaring på at jeg fik slettet min profil, er alle kommet ud med samme resultat. TAVSHED. (Well, ny profil oprettet) Første upload, har d.d. opnået 104 likes. Mays er populær.
På det personlige plan, har jeg haft nogle udfordringer, og har måttet udsætte et par shoots.. Den slags kan jeg ikke lide, men det er desværre eneste mulighed, i ganske få, situationer.
2019 er startet alt for godt, og jeg prøver at fordele alle som jeg nu finder inspiration til det.